La alergat!

article-esti-gata-de-alergare

La alergat!

Ghidul de buzunar al alergatorului incepator

Pentru ca majoritatea vrem sa facem sport in aer liber, de ce sa nu incepem cat mai curand dar si corect! Desigur, cea mai buna optiune este alergatul. De ce? Pentru ca este gratis, la indemana oricui, in aproape orice parc si nu necesita o ora fixa.

Pentru ca multi se gandesc sa inceapa sa alerge prima oar ape acest an, m-am gandit sa postez un mic ghid al alergatorului incepator, drept urmare aveti cateva randuri mai jos.

Cand veti dori sa includeti in programul dumneavoastra cateva minute de alergat , atat pentru beneficiile asupra sanatatii, dar mai ales pentru ajutorul dat in eliminarea kilogramelor extra, in cazul in care le aveti, ar fi bine sa va hotarati cum veti incepe acea zi.

Ganditi-va in primul rand la vorba aceea de demult ” mai bine mai tarziu decat niciodata” , iar apoi cititi sfaturile de mai jos, pentru a incepe “cu dreptul”!

Baby steps

La inceput, alternati un minut de mers cu unul de alergare, apoi, treptat,descresteti frecventa pauzelor de mers pana ajungeti la un minut de mers odata la 5-10 de alergare.

Pantofi sport adecvati

Este indicat sa va cumparati adidasi speciali din magazine de sport si sa ii schimbati dupa ce estimati ca ati parcurs cu ei aproximativ sase sute de kilometri. Acest lucru este foarte important pentru ca picioarele dvs. sa simta cat mai mult confort si pentru a preveni eventuale accidente ce ar putea surveni in urma alergarii cu incaltari neadecvate.

Preventia durerii

Pentru a evita sa ajungeti cu bataturi la picioare, dati-va cu o crema si purtati doar sosete de calitate din bumbac 100%

Atentie! Nu incercati sa ” traversati marea inot” 🙂 , nu exagerati!

Avantajele si dezavantajele alergatului.

Nu alergati atunci cand ai dureri, febra musculara, un disconfort la nivelul oricarei parti a organismului, sau inflamatii. De preferat este sa asteptati ca acestea sa treaca, fara sa faceti exces de zel.

Spor la alergat!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *