Silueta-mea-dieta-mea-planul-meu

Cu totii ne gandim la silueta, dieta, planuri de slabit, inainte de sarbatori sau dupa sarbatori. Dar cati dintre noi reusim sa si facem ceea ce ne propunem?

Cred cu tarie acum, (dupa multe incercari, unele reusite, altele mai putin reusite, unele in care m-am mentinut cativa ani, altele in care efectul yo-yo s-a jucat bine merci cateva luni), in faptul ca trebuie sa ne alegem dieta ce functioneaza pentru fiecare individ in parte. Faptul ca daca X, Y sau Z tine o anume dieta despre care a auzit de la o prietena ca a functionat pentru ca si acea prietena a auzit de la o alta prietena si tot asa, nu ne garanteaza ca si noi vom slabi garantat si mai mult, ca ne vom si mentine la acea greutate mult visata. Pentru mine a functionat dieta Weight Watchers. Am tinut-o acum multi ani, am slabit atat cat am droit insa nu am tinut mentinerea si in doi-trei ani am ,,recastigat” kilogramele in plus.

Am tot incercat apoi x,y,w,z etc. diete si nu am reusit sa tin cap coada niciuna, mai mult, slabeam cateva kilograme si puneam dublu la loc.

Ce am invatat pe propria-mi piele? Sportul este foarte important chiar daca pentru unii dintre noi, sport poate fi doar mersul pe jos, din diverse motive, cum ar fi de exemplu lipsa de timp, finante sau pur si simplu nu ne permite greutatea corpului sa facem altfel de miscare. Mersul pe jos fiind cel mai la indemana si cu cat il practicam mai mult decat in saptamana precedenta, cu atat vom observa schimbari mai mari.

Un alt lucru important, pe cantar poate ca nu se va vedea de la inceput mare lucru dar se poate observa in centimetri, cea mai buna masuratoare fiind hainele Atunci cand vezi clar ca ai nevoie de curea la blugi sau o haina mai veche care nu te incapea intra lejer pe tine Spre exemplu 9 kilograme pentru o persoana care a avut 104, poate parea putin pe cantar insa atunci cand hainele ne arata clar ca am slabit, este de preferat sa ignoram cantarul si sa continuam dieta care functioneaza in cazul fiecaruia dintre noi. Nu cea a prietenei, vecinei, a lui X, Y sau Z.

Drept urmare, desi a fost greu sa reiau obiceiul dietei WW(Weight Watchers) am revenit pentru , “simplul fapt” ca a functionat in cazul meu. Cand stiti ca ceva a functionat, nu cautati drumuri scurte sau cai abrupte, nu ocoliti drumurile lungi, alegeti ceea ce este bun pentru voi personal.

 

Acestea fiind spuse, eu va urez cu drag,

Sarbatori fericite!

Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *